Składniki:
CIASTO
- 150g cukru
- 150g miękkiego masła
- 190g mąki pszennej tortowej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 jaja
MASA
- duże opakowanie budyniu waniliowego
- 3 łyżki cukru
- 3 łyżki masła roślinnego
- kolorowe barwniki spożywcze
- PRZYGOTOWANIEMasło miksujemy z cukrem stopniowo dodając jajka.Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie miksujemy.Do papilotek nakładamy po 1-2 łyżki masy. (nie możemy dodać za dużo, ponieważ babeczki rosną i ciężko nam będzie je udekorować :)Pieczemy około 15 - 20 minut w 180 stopniach.W tym czasie przygotowujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu jednak dodajemy o 100 ml mniej mleka aby masa była bardziej zwarta.Do zimnego budyniu należy dodać 3-4 łyżki masła i dokładnie zmiksować na gładką masę.Gotową masę dzielimy na tyle części, ile chcemy mieć kolorów.Do każdej z nich dodajemy kroplę barwnika i dokładnie mieszamy.
bardzo dobre babeczki,robilam je z Synkiem i świetnie sie przy tym bawilismy!
OdpowiedzUsuń