środa, 9 lipca 2014

Mielone z niespodzianką




Składniki:
0,5 kg mięsa mielonego z indyka
1 jajko
2 łyżki bułki tartej+ troszkę do obtoczenia kotletów
1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego
1 mała cebulka
1 ząbek czosnku
Natka pietruszki
Koperek
Sól i pieprz
Kawałek żółtego sera

Przygotowanie:
Mięso przełożyć do miski, dodać jajko, 2 łyżki bułki tartej, drobno posiekaną cebulę, natkę pietruszki oraz koperek.

Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawę do mięsa mielonego oraz doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.

Lepiąc kotlety włożyć do środka kawałek żółtego sera, dokładnie zalepić, uformować kotlety i obtoczyć w bułce tartej.
Ułożyć na blaszce, skropić delikatnie olejem i piec w temperaturze ok. 200*C przez ok. 30-40 minut.







Print