piątek, 17 marca 2017

Tarta z ciasta francuskiego z kurczakiem



Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego
filet z kurczaka
pół szklanki śmietany
garść żółtego sera
pół kostki sera feta
2 jajka
pół puszki kukurydzy
oliwki
sól i pieprz
ulubione przyprawy/zioła


Przygotowanie:

Filet z kurczaka oczyścić i pokroić w kostkę. Przyprawić ulubionymi przyprawami i podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu.

Formę posmarować masłem i obsypać lekko bułką tartą. Następnie ułożyć na niej ciasto i nakłuć je widelcem.

Na ciasto ułożyć podsmażonego kurczaka, kukurydzę, pokrojony w kostkę ser feta oraz oliwki.

W misce połączyć jajka z serem żółtym i śmietaną, doprawić solą i pieprzem - dokładnie wymieszać.

Masą jajeczną zalać tartę.

Piec w piekarniku rozgrzanym do 200*C przez ok 30 minut.





Print