poniedziałek, 1 lipca 2013

Spaghetti



Składniki:

½ kg mięsa mielonego z indyka
1 duża cebula (drobno posiekana)
1-3 ząbki czosnku (Zależy, jak bardzo lubicie czosnek)
1 puszka pomidorów bez skórki
sól, pieprz
bazylia, oregano, natka pietruszki
przyprawa do mięsa mielonego
makaron spaghetti
oliwa
starty parmezan

 Wykonanie:

Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy podsmażyć mięso, gdy się ładnie zarumieni wsypać drobno posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Wszystko dokładnie podsmażyć, dodać przyprawę do mięsa mielonego, sól i pieprz oraz inne przyprawy (bazylia, oregano, natka pietruszki).
Pomidory zmiksować blenderem i dodać je do mięsa. (Można dodać ½ łyżeczki cukru)

Wszystkie składniki  dokładnie wymieszać. Gotować jeszcze kilka minut na małym ogniu.
Podawać z makaronem. 
Można posypać  startym parmezanem.


Print