Pomysł na szybkie i smaczne śniadanko :)
Składniki:
kulki mozzarelli
rukola
pomidor
bagietka (można użyć gotowego czosnkowego pieczywa)
masło czosnkowe
Przygotowanie:
Bagietkę nacinamy i nakładamy w nacięcia masło czosnkowe.
(do masła dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz oraz bazylię i oregano)
Pieczemy do momentu, aż nam się ładnie zarumieni na złoty kolor.
Na talerzu układamy rukolę, kulki mozzarelli, pokrojonego pomidora oraz podpieczoną i pokrojoną bagietkę. Można dodać również świeżą bazylię.
Składniki:
kulki mozzarelli
rukola
pomidor
bagietka (można użyć gotowego czosnkowego pieczywa)
masło czosnkowe
Przygotowanie:
Bagietkę nacinamy i nakładamy w nacięcia masło czosnkowe.
(do masła dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz oraz bazylię i oregano)
Pieczemy do momentu, aż nam się ładnie zarumieni na złoty kolor.
Na talerzu układamy rukolę, kulki mozzarelli, pokrojonego pomidora oraz podpieczoną i pokrojoną bagietkę. Można dodać również świeżą bazylię.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Ślicznie dziękuję za komentarz :)