środa, 2 lipca 2014

Ciasteczka owsiane z miodem i wiórkami kokosowymi



Składniki:
100g płatków owsianych
100g wiórków kokosowych
130g mąki
100g cukru
90g miodu
½ łyżeczka sody
130g masła

Wykonanie:
Wszystkie suche składniki z wyjątkiem sody wymieszać ze sobą.
W rondelku rozpuścić masło z miodem. Następnie rozpuścić sodę w 1 łyżce gorącej wody i szybko wlać do masła z miodem.
Połączyć ze sobą suche i mokre składniki.
Z ciasta formować kulki, ściskając je chwilkę w dłoniach i układać na blaszce wyłożonej papierem do wypieków, spłaszczając je delikatnie.
Ciasteczka piec w temperaturze 160*C przez ok 15 ,minut w termo obiegu , do momentu, aż się ładnie zarumienią na złoty kolor. Zaczekajcie kilka minut, zanim zdejmiecie je z blaszki, żeby troszkę stwardniały.



Ciasteczka są mięciutkie i pyszne :)

Print