czwartek, 16 maja 2013

Chleb w jajku

Składniki:

2 jajka
6 kromek chleba
sól pieprz
olej do smażenia

Wykonanie:

Jajka roztrzepać w miseczce. Doprawić solą i pieprzem wedle uznania.
Kromki chleba maczamy z obu stron w jajku i układamy na mocno rozgrzanej patelni.
Smażyć do momentu zarumienienia na złoto.
Można podawać z majonezem lub ketchupem :)



4 komentarze:

  1. Mnie sie taki chlebek kojarzy z dziecinstwem i wakacjami u Babci - ale zawsze byl na slodko. Musze sprobowac wytrawnej wersji :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja natomiast, nigdy nie jadłam w wersji na słodko :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak chcesz żeby wyszło więcej to dodaj mleka do tych jajek a jak zostanie to zrób jajecznice na śniadanie ;-) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Ślicznie dziękuję za komentarz :)

Print