Składniki:
2 jajka
6 kromek chleba
sól pieprz
olej do smażenia
Wykonanie:
Jajka roztrzepać w miseczce. Doprawić solą i pieprzem wedle uznania.
Kromki chleba maczamy z obu stron w jajku i układamy na mocno rozgrzanej patelni.
Smażyć do momentu zarumienienia na złoto.
Można podawać z majonezem lub ketchupem :)
2 jajka
6 kromek chleba
sól pieprz
olej do smażenia
Wykonanie:
Jajka roztrzepać w miseczce. Doprawić solą i pieprzem wedle uznania.
Kromki chleba maczamy z obu stron w jajku i układamy na mocno rozgrzanej patelni.
Smażyć do momentu zarumienienia na złoto.
Można podawać z majonezem lub ketchupem :)
Mnie sie taki chlebek kojarzy z dziecinstwem i wakacjami u Babci - ale zawsze byl na slodko. Musze sprobowac wytrawnej wersji :)
OdpowiedzUsuńJa natomiast, nigdy nie jadłam w wersji na słodko :)
OdpowiedzUsuńJak chcesz żeby wyszło więcej to dodaj mleka do tych jajek a jak zostanie to zrób jajecznice na śniadanie ;-) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDziękuję za radę :) Pozdrawiam !
Usuń