sobota, 31 października 2015

Sałatka z kurczakiem, fasolą i pieczarkami

Szybka i smaczna sałatka ideala na każdą okazję.
Polecam!



Składniki:
Podwójna pierś z kurczaka
por
kukurydza z puszki
fasola czerwona z puszki
ok. 250 g pieczarek
4 jajka ugotowane na twardo
majonez
sól i pieprz

Przygotowanie:
Pierś z kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę i doprawić ulubioną przyprawą do kurczaka.
Podsmażyć na patelni na minimalnej ilości oliwy.
Pieczarki obrać, pokroić w kostę i chwilę podgotować.
Por (ok 5 cm kawałek) pokroić w paseczki.

Do miski dodajemy kurczaka, pieczarki, pokrojone w kostkę jajka, por oraz kukurydzę i fasolę.

Dodać majonez i doprawić solą i pieprzem - wszystko dokładnie wymieszać.

Łatwo szybko i pysznie :)


Print