Składniki:
2 jajka
3-4 pieczarki (zależy od ich rozmiaru)
1 mała cebulka
1 ząbek czosnku
starty żółty ser (wedle uznania)
kilka listków świeżej bazylii
sól i pieprz
olej ( u mnie olej lniany laboratorium BIOOIL, znajdziecie go tu: TUTAJ )
Wykonanie:
Cebulę brać i pokroić w drobną kostkę,
Ząbek czosnku przecisnąć przez praskę.
Olej rozgrzać na patelni, Dodać posiekaną cebulkę i przeciśnięty czosnek. Podsmażyć chwilkę na małym ogniu i dodać pokrojone pieczarki.
Jajka roztrzepujemy z solą i pieprzem, wlewamy na Patelnię.
Smażymy chwilę i dodajemy starty żółty ser.
Całość przykryć i zostawić chwilę na wolnym ogniu, do momentu ścięcia się jaj.
Proponuję podważać omlet, żeby płynna masa z powierzchni, przemieściła się na dno patelni i ładnie się ścięła. Udekorować świeżą bazylią (można ją również ułożyć na wylane roztrzepane jajka).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Ślicznie dziękuję za komentarz :)