OLEJ RZEPAKOWY tłoczony na zimno
W ostatnim czasie nawiązałam współpracę z firmą Biooil Laboratorium.
Otrzymałam do przetestowania olej rzepakowy tłoczony na zimno.
W internecie możemy przeczytać wiele dobrego na jego temat.
Wszyscy wiemy, że duży wpływ na nasze zdrowie, wygląd oraz samopoczucie ma dobrze zbilansowana dieta, bogata w odpowiednią ilość składników odżywczych.
Tłuszcze odgrywają ważną rolę w naszym organizmie, dlatego też powinniśmy zwrócić uwagę na to, jakich tłuszczy używamy na co dzień.
Powinny być o niskiej zawartości kwasów nasyconych i wysokiej zawartości kwasów nienasyconych.
Taki właśnie jest olej rzepakowy.
Olej rzepakowy zawiera bogate źródło witaminy A,E, D3 oraz K
Ja ze swojej strony, mogę napisać, że jestem bardzo miło zaskoczona tym olejem. Ma bardzo delikatny smak i aromat. Jest idealny do pieczenia, smażenia oraz do sałatek.
Smakuje mi dużo bardziej niż oliwa z oliwek i jestem pewna, że zagości na długo w mojej kuchni :)
Dziś użyłam go do przygotowania kolorowej sałatki z kurczakiem
Jeżeli chcecie się dowiedzieć więcej o firmie Biooil Laboratorium zajrzyjcie TUTAJ.
Na stronie firmy, możecie również znaleźć również ciekawe przepisy z wykorzystaniem oleju rzepakowego.
Myślę, że każdy, kto chce się zdrowo odżywiać, powinien mieć go w swojej kuchni :)
Szczerze polecam :)
Na stronie producenta możemy przeczytać:
OLEJ RZEPAKOWY tłoczony na zimno
100% OLEJ RZEPAKOWY firmy LABORATORIUM BIOOIL z pierwszego tłoczenia, tłoczony na zimno, nieoczyszczony produkowany jest ze starannie wyselekcjonowanych nasion rzepaku. Jest to olej w 100% naturalny, tłoczony na zimno, nierafinowany bez sztucznych dodatków i środków konserwujących. Olej rzepakowy firmy LABORATORIUM BIOOIL charakteryzuje się delikatnym smakiem i zapachem.
Opis produktu
Zawartość kwasów tłuszczowych
(przeciętnie)
(przeciętnie)
TŁUSZCZE NASYCONE – 7%
w tym:
kwas palmitynowy – 5%
kwas stearynowy – 2%
TŁUSZCZE NIENASYCONE – 91%
w tym:
JEDNONIENASYCONE – 59%
kwas oleinowy (Omega-9) – 57%
kwas eikozanowy – 2%
WIELONIENASYCONE – 32%
kwas linolowy (Omega-6) – 21%
kwas linolenowy (Omega-3) – 9%
kwas eikozaenowy - 2%
INNE – 2%
*(kwasy tłuszczowe nasycone i nienasycone występujące w oleju niewielkich ilościach)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Ślicznie dziękuję za komentarz :)