W ostatnim czasie nawiązałam współpracę z firmą Biooil Laboratorium.
Otrzymałam do przetestowania olej rzepakowy tłoczony na zimno, w zakładce RECENZJE PRODUKTÓW, możecie przeczytać więcej o tym produkcie.
Wykorzystałam go do przygotowania pysznej sałatki- polecam :)
Składniki:
olej rzepakowy
sok z cytryny
sałata lodowa
papryka czerwona i żółta
pieczona pierś z kurczaka
natka pietruszki
kiełki rzodkiewki
pomidorki koktajlowe
ser feta
sól i biały pieprz
Wykonanie:
Pierś z kurczaka oczyścić, obsypać ulubionymi przyprawami i pokropić olejem rzepakowym.
Zawinąć w folię aluminiową i ułożyć na blaszce. Piec w temperaturze ok 180*C przez ok 30-40 minut.
Pokroić sałatę lodową, paprykę, ser feta, pomidorki oraz upieczoną pierś z kurczaka.
Posypać kiełkami, posiekaną natką pietruszki i doprawić solą i białym pieprzem.
Na koniec spryskać sokiem z cytryny oraz olejem rzepakowym.
Otrzymałam do przetestowania olej rzepakowy tłoczony na zimno, w zakładce RECENZJE PRODUKTÓW, możecie przeczytać więcej o tym produkcie.
Wykorzystałam go do przygotowania pysznej sałatki- polecam :)
Składniki:
olej rzepakowy
sok z cytryny
sałata lodowa
papryka czerwona i żółta
pieczona pierś z kurczaka
natka pietruszki
kiełki rzodkiewki
pomidorki koktajlowe
ser feta
sól i biały pieprz
Wykonanie:
Pierś z kurczaka oczyścić, obsypać ulubionymi przyprawami i pokropić olejem rzepakowym.
Zawinąć w folię aluminiową i ułożyć na blaszce. Piec w temperaturze ok 180*C przez ok 30-40 minut.
Pokroić sałatę lodową, paprykę, ser feta, pomidorki oraz upieczoną pierś z kurczaka.
Posypać kiełkami, posiekaną natką pietruszki i doprawić solą i białym pieprzem.
Na koniec spryskać sokiem z cytryny oraz olejem rzepakowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Ślicznie dziękuję za komentarz :)