sobota, 2 sierpnia 2014

Makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem i serem feta

Lubicie makaron? Ja bardzo!
A jeszcze bardziej makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem i serem feta. Mniam :)
Bardzo szybki i łatwy w przygotowaniu.
Pyszny świeży i odgrzewany :) Idealne danie do zabrania do pracy :)




Składniki:
makaron pełnoziarnisty
paczka mrożonego szpinaku
4-5 łyżek jogurtu greckiego
4 ząbki czosnku
1 łyżka masła
ser feta
szczypta gałki muszkatołowej
sól i pieprz


Przygotowanie:
Makaron ugotować i odcedzić.
Na patelni rozpuścić masło, dodać szpinak.
Gdy szpinak się rozmrozi, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz jogurt grecki.
Następnie dodać troszkę sera fety pokrojonego w kostkę i doprawić solą pieprzem i gałką muszkatołową.

Na talerz wyłożyć makaron, ułożyć na nim szpinak oraz poukładać ser feta pokrojony w kostkę.
Smacznego!



Print