Składniki:
250 g
mascarpne
biszkopty
Zaparzona
kawa espresso z dodatkiem alkoholu
Cukier
wanilinowy
4 łyżeczki
kawy rozpuszczalnej
3
łyżeczki wody
2 jajka
Czekolada
biała i mleczna
Przygotowanie:
Jajka
wyparzyć. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z cukrem
wanilinowym. Żółtka wymieszać z serkiem
na jednolitą masę. W filiżance wymieszać 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej z wodą,
następnie dodać do serka i dokładnie wymieszać.
Obie masy
połączyć ze sobą i dokładnie wymieszać.
Biszkopty nasączyć
w espresso.
Następnie
ułożyć w pucharkach lub szklankach biszkopty na przemian z kremem.
Na każdą
warstwę kremu zetrzeć troszeczkę białej i mlecznej czekolady.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Ślicznie dziękuję za komentarz :)