SKŁADNIKI:
Ciasto:
150 g cukru
150 g miękkiego masła
190 g mąki pszennej tortowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 jajka
odrobinę aromatu rumowego, waniliowego lub migdałowego
Bita śmietana
śmietanka 30% mocno schłodzona
1 śmietan-fix
1 cukry wanilinowe
Świeże truskawki pokrojone na 4 części.
Bita śmietana:
Śmietanę mocno schłodzoną miksujemy z cukrami wanilinowymi i śmietan-fix'em do momentu, aż będzie sztywna.
Zimne babeczki dekorujemy bitą śmietaną i ozdabiamy truskawkami.
Przechowywać w lodówce:)
Ciasto:
150 g cukru
150 g miękkiego masła
190 g mąki pszennej tortowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 jajka
odrobinę aromatu rumowego, waniliowego lub migdałowego
Bita śmietana
śmietanka 30% mocno schłodzona
1 śmietan-fix
1 cukry wanilinowe
Świeże truskawki pokrojone na 4 części.
PRZYGOTOWANIE
ciasto:
Masło miksujemy z cukrem stopniowo dodając jajka.
Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy kilka kropel aromatu i dokładnie miksujemy.
Do papilotek nakładamy po 1-2 łyżki masy. (nie możemy dodać za dużo, ponieważ babeczki rosną i ciężko nam będzie je udekorować :)
Pieczemy około 15 - 20 minut w 180 stopniach.
Bita śmietana:
Śmietanę mocno schłodzoną miksujemy z cukrami wanilinowymi i śmietan-fix'em do momentu, aż będzie sztywna.
Zimne babeczki dekorujemy bitą śmietaną i ozdabiamy truskawkami.
Przechowywać w lodówce:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Ślicznie dziękuję za komentarz :)