sobota, 26 kwietnia 2014

Pyszna i łatwa babka

Pyszna i bardzo łatwa w przygotowaniu babka. Możemy ją zmodyfikować i dodać np. kakao, wiórki kokosowe, bakalie lub ulubiony aromat.



Składniki:
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka mąki ziemniaczanej
1 szklanka cukru
4 całe jajka
1 szklanka oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
  ulubiony aromat

Przygotowanie:
Jajka należy utrzeć z cukrem, dodać wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę pszenną i ziemniaczaną.
Następnie dodać olej i aromat, miksować  do momentu, kiedy wszystkie składniki ładnie się połączą.
Ciasto wylać do formy wysmarowanej  masłem i obsypanej bułką tartą.
Piec w nagrzanym piekarniku do 180*C przez ok. godzinę.

Można polać lukrem lub dowolną polewą.







Print