Składniki:
- 1,5 szklanki mąki
- 1 jajko
- 0,5 szklanki mleka
- 0,5 szklanki oleju (lub rozpuszczonego masła)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- Sól i pieprz
- Przyprawy: papryka ostra, zioła prowansalskie i inne jakie lubisz ;)
- Natka pietruszki i koperek
- Salami
- Ser feta
- Pół cebuli
- 2 ząbki czosnku
Przygotowanie:
Wszystkie suche składniki wsypać do miski, następnie dodać jajko, mleko oraz olej.
Wszystko dokładnie wymieszać na gładką gęstą masę.
Dodać drobno posiekany koperek, natkę pietruszki, cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Następnie dodać pokrojony w kostkę ser feta oraz salami. (Ja dodałam również kilka pokrojonych w kostkę pieczarek, to powoduje, że muffiny są bardziej mokre, ale równie pyszne J)
Doprawić solą i pieprzem.
Dokładnie wymieszać.
Nałożyć do foremek i piec w rozgrzanym do 180*C piekarniku ok. 20 minut.
Porcja na 12 sztuk.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Ślicznie dziękuję za komentarz :)