Pieczona pierś z kurczaka
Składniki:
Podwójna pierś z kurczaka
2 ząbki czosnku
Kamis- grill ziołowy
Kamis- zioła do drobiu
Przygotowanie:
Pierś oczyścić, natrzeć czosnkiem i obsypać przyprawami.
Następnie zawinąć w folię aluminiową i ułożyć na blaszkę.
Piec w piekarniku ok. 40-50 minut w temperaturze ok. 180 C.
Sos z prawdziwków
Składniki:
Prawdziwki
Jogurt naturalny
1 średnia cebula
Natka pietruszki
koperek
1 łyżka oleju
Przyprawa do potraw ‘warzywko’
Majeranek
3 liście laurowe
Ziele angielskie ( ok. 4 ziarenka)
sól i pieprz
Przygotowanie:
Grzyby oczyścić i pokroić w kostkę. Podgotować i odcedzić.
Następnie podsmażyć przez kilka minut z cebulką na oleju. Dolać ok. 1,5 szklanki wody , dodać przyprawy i posiekane zioła.
Smażyć na małym ogniu , następnie zaprawić ( 1 płaska łyżka mąki, 1 łyżka jogurtu naturalnego greckiego, kilka łyżek wody- wszystko dokładnie wymieszać, żeby uniknąć grudek) .
Brzmi bardzo ciekawie uwielbiam sosy z grzybkami ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
http://ccuisinee.blogspot.com/