Składniki:
2 szkl. mąki
1 szkl. mleka
0.5 szkl. wody gazowanej
2 jajka
3 łyżeczki cukru wanilinowego
3 łyżeczki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/3 łyżeczki sody
5 łyżeczek wiórków kokosowych
kropla aromatu waniliowego
2 jabłka
olej do smażenia
Wykonanie:
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać żółtka, mleko i wodę.
Następnie wsypać wszystkie suche składniki, wiórki kokosowe oraz aromat waniliowy. Dokładnie wymieszać.
Jabłka obrać i pokroić w drobną kratkę. (Można je również zetrzeć na tarce- na dużych oczkach)
Dodać jabłka do ciasta.
Smażyć na niewielkiej ilości oleju na średnim ogniu.
Można podawać z dżemem, syropem klonowym, marmoladą, cukrem pudrem itp.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Ślicznie dziękuję za komentarz :)