czwartek, 9 maja 2013

Kuskus z kurczakiem









Kuskus – szklanka
Czarne oliwki – ¾ szklanki pokrojone na 4 części
Miód- 2 łyżki
Warzywa na patelnię –  450 g (Ja używam warzyw Hortex z przyprawą orientalną)
Duża podwójna pierś z kurczaka
Sól
Pieprz
oliwa

Kurczaka należy pokroić w kostkę i obsypać przyprawą orientalna załączoną do warzyw.
Można go również przyprawić przyprawą do kurczaka lub carry.
Następnie podsmażamy go na patelni z niewielka ilością oliwy, do momentu zarumienienia.
Na osobnej dużej i najlepiej głębokiej patelni podsmażamy warzywa.

Gdy kurczak będzie gotowy, wrzucamy go do warzyw. Smażąc na bardzo małym ogniu.

Kaszę kuskus przygotowujemy zgodnie z opisem na pudełku.
Gdy już kasza jest gotowa wsypujemy ją do warzyw.
Dokładnie wszystko mieszamy i dodajemy oliwki oraz 2 łyżki miodu.
Przyprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy i gotowe J  Smacznego!


                         

Print