piątek, 11 lipca 2014

Babeczki waniliowo-kokosowe


Składniki:
270 g mąki
120 g cukru
1 cukier wanilinowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2-3 łyżki wiórków kokosowych + troszkę do posypania babeczek
100 ml oleju
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 szklanka maślanki
1 jajko

Przygotowanie:
Mąkę przesiać, dodać do niej cukier, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe. Wymieszać dokładnie.
Następnie dodać jajko,  olej, maślankę oraz ekstrakt waniliowy,
Wszystkie składniki wymieszać.
Ciasto wkładać do ¾ wysokości foremek. Na wierzch posypać wiórkami kokosowymi.
 Ja ułożyłam na każdej babeczce po jednej czarnej porzeczce J


Piec w temperaturze 200*C przez ok 20-25 minut.




Print