sobota, 20 lipca 2013

Krewetki z bagietką



Składniki:
Bagietka
500 g krewetek
Natka pietruszki
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka masła
3 ząbki czosnku
2 łyżki białego wina
Ser żółty
rukola
Sól i pieprz


Wykonanie:
Bagietkę pokroić  w małe kromki, ułożyć na nich plasterki żółtego sera i zapiec w piekarniku w temp. 180 C przez kilka minut.
Na patelnię  wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy masło, wyciśnięty przez praskę czosnek i oczyszczone krewetki. Smażymy kilka minut, następnie dodajemy wino i natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem i smażymy jeszcze chwilę. Na kromki z serem układamy rukolę  oraz gotowe krewetki. Całość posypać posiekaną natką pietruszki i  polać  sosem z krewetek.





Print