Składniki:
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki cukru
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej ( tak tak, pomimo proszku należy dodać też sodę ;)
1 jajko 1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki oleju
2 bardzo dojrzałe banany
1 łyżeczka masła orzechowego
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
1/2 łyżeczki soli
garść posiekanych orzechów ( wedle uznania)
Wykonanie:
Wszystkie suche składniki dokładnie ze sobą łączymy.
Następnie dodajemy do nich zblendowane banany, jajka, olej, mleko, masło orzechowe oraz ekstrakt z wanilii.
Wszystko dokładnie mieszamy do połączenia składników. Dodajemy posiekane orzechy i mieszamy raz jeszcze.
Ciastem wypełniamy papilotki.
Pieczemy w temperaturze 200*C przez około 30 minut. ( do suchego patyczka)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Ślicznie dziękuję za komentarz :)