Naleśniki z przepisu Gordona Ramsay'a są mięciutkie i delikatne. Powiedziałabym nawet, że są elastyczne, dzięki czemu nie sprawiają kłopotu przy składaniu czy zwijaniu :)
Świetnie się je smaży i z łatwością przekręca na drugą stronę.
Są bardzo smaczne i maślane. Jak najbardziej polecam!
Składniki:
300 ml mleka
125 g mąki pszennej
szczypta soli
1-2 jajka
30 g roztopionego masła
Wykonanie:
Wszystkie składniki zmiksować ze sobą. Smażyć bez dodatku tłuszczu lub na małej jego ilości.
Naleśniki można podawać w wersji słodkiej jak również wytrawnej.
Świetnie się je smaży i z łatwością przekręca na drugą stronę.
Są bardzo smaczne i maślane. Jak najbardziej polecam!
Składniki:
300 ml mleka
125 g mąki pszennej
szczypta soli
1-2 jajka
30 g roztopionego masła
Wykonanie:
Wszystkie składniki zmiksować ze sobą. Smażyć bez dodatku tłuszczu lub na małej jego ilości.
Naleśniki można podawać w wersji słodkiej jak również wytrawnej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Ślicznie dziękuję za komentarz :)