wtorek, 18 czerwca 2013

Muffiny z orzechami



Składniki:

300 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki  soli
3 łyżki kakao 
2 jajka
150 g masła
165 g cukru
170 ml mleka
0,5 szklanki posiekanych orzechów laskowych
2 łyżki wiórków kokosowych
1 łyżka miodu

Wykonanie:

Wymieszać ze sobą wszystkie suche składniki. Rozpuścić masło z cukrem (odstawić do ostygnięcia).
Do suchych składników dodać masło z cukrem,miód, mleko, jajka oraz orzechy.
Wymieszać dokładnie wszystkie składniki i nałożyć do papilotek ok. 3/4 wysokości. Na wierzch również można posypać orzechami:)
Piec ok 20-25 minut w temperaturze ok. 180 stopni.







2 komentarze:

Ślicznie dziękuję za komentarz :)

Print