niedziela, 1 lipca 2018

Brownie





Składniki:

200 g masła
3 tabliczki czekolady gorzkiej czekolady ( 2 do ciasta i 1 do posypania na wierzch)
250 g cukru
135 g mąki
3 jajka
1/2 płaska łyżeczka soli


Wykonanie:

Masło rozpuścić w rondelku, dodać 2 tabliczki czekolady połamane w kostki i mieszać do momentu rozpuszczenia.

 W misce ubić jajka z cukrem,  następnie dodać rozpuszczone masło z czekoladą i dokładnie wymieszać.

Do masy dodać mąkę i sól. Wymieszać do uzyskania gładkiej masy.

Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą blaszki. U mnie 26x26 cm.

Tabliczkę czekolady posiekać na drobno i posypać wierzch ciasta.
Piec ok 30-35 minut w temperaturze 160 *C.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ślicznie dziękuję za komentarz :)

Print