Składniki:
200 g masła
3 tabliczki czekolady gorzkiej czekolady ( 2 do ciasta i 1 do posypania na wierzch)
250 g cukru
135 g mąki
3 jajka
1/2 płaska łyżeczka soli
Wykonanie:
Masło rozpuścić w rondelku, dodać 2 tabliczki czekolady połamane w kostki i mieszać do momentu rozpuszczenia.
W misce ubić jajka z cukrem, następnie dodać rozpuszczone masło z czekoladą i dokładnie wymieszać.
Do masy dodać mąkę i sól. Wymieszać do uzyskania gładkiej masy.
Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą blaszki. U mnie 26x26 cm.
Tabliczkę czekolady posiekać na drobno i posypać wierzch ciasta.
Piec ok 30-35 minut w temperaturze 160 *C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Ślicznie dziękuję za komentarz :)